Massagetechnieken

De technieken gebruik ik om de verbinding met je lichaam te voelen, de fysieke emotie te ervaren.

Bewegingstechnieken

Prettig, speels en effectief om vanuit het onderbewuste in de hersenen het lichaam te laten bewegen. Het is een manier om een grotere vrijheid van bewegen en diepere ontspanning te ervaren. Gebaseerd op het werk van de Amerikaanse arts Milton Trager (Trager Approach).

Hij ging ervanuit dat het lichaam van nature een sierlijk en energiek systeem is. Door positieve en negatieve ervaringen kan het lichaam beperkter en stijver worden die als patronen in het onderbewuste ingeprent worden. Door aanraking en zachte bewegingen kan de zwier en het gemak van bewegen worden opgeroepen of opnieuw geleerd tot het onderbewuste het gevoel van meer vrijheid, zachtheid of gemak oppikt. De eerdere beperkende patronen maken uiteindelijk plaats voor nieuwe gevoelservaringen.

Het is een prachtige, zachte bewegingsmethode die zal leiden naar hoe het nog makkelijker, nog lichter en nog eenvoudiger kan.

Structureel lichaamswerk

De techniek concentreert zich op het fascia, het bindweefsel, van het lichaam dat als één groot web door ons hele lichaam loopt en zeer flexibel is. Niet alleen onze spieren worden omgeven door fascia, maar ook onze botten en organen. Zoals het woord al zegt kan met deze massage diep gewerkt worden op het fascia.

Met de massage is het mogelijk om structureel te werken aan je houding en te onderzoeken waar eventueel pijnklachten vandaan komen. Het kan een grote invloed hebben op hoe je het lichaam ervaart na een sessie, omdat in de hersenen andere delen worden gestimuleerd, die lang inactief waren.

De manier van werken heet ‘structural body work’. Het is gebaseerd op de Structural Integration van de Amerikaanse wetenschapper Ida Rolf.

Holistische massage

Een ontspanningsmassage om je héél te voelen.

Door lange rustige strijkingen over het gehele lichaam is het heerlijk ter ontspanning. Lichaam met geest verbinden; je als één geheel voelen. Het is een mooi, rustig en veilig proces om te wennen aan aanraking en contact te maken met het lichaam waarbij het onderlichaam met het bovenlichaam wordt verbonden.

Ook bij zwangerschap

Heb je behoefte aan zachtheid of ben je het contact met je lichaam enigszins kwijtgeraakt? Een lichte massage (in zijligging) kan een moment rust aan jezelf en je kindje geven.